Hovedavlsskuet 2013

(rul ned efterhånden – artiklen er lang og indeholder en del billeder)
 

- en "kort" opsummering af de deltagende ”Team Paka´s hundes” præstationer på HAS og deres resultater forud for denne årlige hovedbegivenhed i avls- og udstillingssammenhæng. 

Men allerførst en kæmpe stor tak til alle de trofaste hundeejere, holdere og jeres familier for vedholdende og loyal hjælp til kennelens hunde!! I har alle sammen været fantastiske til at træne hundene, komme med dem i ypperlig form og hjælpe hinanden indbyrdes. Uden alt dette ville resultaterne ikke have været mu-lige! Tusind tak – uden jer kan hundene have nok så gode forudsætninger fra opdrætterens hold – de når kun resultaterne, fordi der er kompetente folk som jer, der yder en kæmpe indsats! Og så er I tilmed hyg-gelige og sjove at være sammen med, selvom mit dommervirke begrænser mulighederne lidt ind imellem.

 

I brugsklasse hanner var kennelen repræsenteret med 2 hunde:

Team Paka´s Canon besatte en fornem 3. plads (F3). I år blev der ikke tildelt VA til nogen af brugs-hannerne, så det var bl.a. derfor at betragte som en meget fornem placering. Gr.C var rigtig fint, så det kan vi også være stolte af. 

Canon har været udstillet 5 gange før HAS, heraf på to LD-skuer, og han har hver gang været i toppen og tilmed vundet et par gange. Han er også blevet avlskåret i såvel Danmark som Tyskland. Stor tak til Erik Christiansen for den altid store og seriøse indsats!!! Jeg ved, at Canon er på vej til sin IPO2 og sikkert også snart IPO3. Held og lykke videre frem! Vi glæder os til at se nogle af Canon´s børn inden så længe! Anne-Katrine (”AK” i daglig tale) gik med Canon på HAS, og det gjorde du til topkarakter!
Det var herligt at følge fra ringsiden
.

 

Team Paka´s Xorba opnåede F10. Peter Svendsen, som ejer Xorba, havde ligeledes gjort et flot for-beredende stykke arbejde! Xorba har før HAS været udstillet 4 gange, heraf på to LD-skuer. Peter løb en flot ”fri ved fod” på HAS, ligesom modprøven blev flot og sikkert aflagt. Lotte Mai (tusind tak til dig også) løb med Xorba og viste ham på bedste vis. Godt arbejde af både hund og førere!
Der skulle også være afkom på vej efter Xorba, så dem venter vi spændt på at følge
.
 

   
  Team Paka´s Xorba  

 

I brugsklasse tæver

deltog sidste års unghundevinder, Team Paka´s Annabell. Hun blev avlskåret i Tyskland i maj måned og er siden udstillet på et LD-skue i Danmark, to LG-Schauen og ét OG-Schau i Tyskland – hver gang topplaceret, og de tyske resultater er de absolut højeste, en dansk tæve har været i nærheden af i år.

Et flot VA 2 blev det til på HAS, og Henrik Sørensen skal have stor ros for intens træning og for at møde kampklar og velforberedt til skuerne Annabell er en rigtig cirkushest!
Jeg har selv haft fornøjelsen af at gå med hende i Tyskland, men kunne naturligvis ikke på HAS p.g.a. dommergerningen. Heldigvis ville Yannick Maibüchen overtage, og det gjorde han ganske enkelt fremragende!
Tusind tak til Yannick for perfekt fremførsel!

Annabell gik i løbetid to dage efter HAS, så hendes næste præstation bliver forhåbentlig et hvalpekuld (se snart mere under avlsnyt). Og jeg skulle kende Henrik dårligt, hvis Annabell ikke står med sin IPO2 til næste år. Hun har selv-følgelig smidt en masse pels – var allerede begyndt at smide en del før HAS – så om hun kan stilles på Siegerschau i Kassel er tvivlsomt – men i så fald er det mere end ærgerligt, for hun har virkelig kvalificeret sig til en høj placering!

 

                     Team Paka´s Annabell

 

I unghunde tæver var to af kennelens tæver med 

Team Paka´s Grazia blev årsvinder, så det kunne jo ikke gøres bedre. Det er igen Henrik Sørensen, der har lavet det store arbejde med denne herlige tæve. Grazia var i noget bedre pels to uger inden HAS, men sådan nåede hun heldigvis også at blive udstillet – to gange i Danmark og to gange i Tyskland. Hun gik "graciøst" og sejrssikker på fløjen – Erik Christiansen gik med Grazia, og det gjorde du bare flot! Godt samarbejde, Henrik og Erik!
Grazia er en på alle måder robust tæve, som efter planerne snart skal til sin IPO1 og derefter kåres.

Grazia vil blive parret med en passende han, så hurtigt som muligt efter hun er avlskåret. Og henrik har lovet mig, at han laver en ”fortrinlig” IPO3 med hende på et tidspunkt, så det vil jeg glæde mig til at skrive om.

 

 

                     Team Paka´s Grazia

Team Paka´s Hannah gik SG 11 i klassen, som i øvrigt var super god i de flestes øjne. Hannah har været stillet på et LD-skue og på Ungdomsudstillingen inden HAS. Dorthe (Kennel Team Rapi) og hendes familie har Hannah til daglig og har trænet hende flittigt hele året. Tusind tak til jer for jeres indsats med Hannah! Også stor tak til AK for at gå med Hannah. Hun er en ilter tæve, der kræver en fast hånd, og det klarede AK bare flot! Hannah er en tør og fast tæve med en rigtig god afstamning, så også hun bliver spændende at få i avlen! 

                 Team Paka´s Hannah

 

Yngste klasse tæver

 var en stor klasse med 31 til travmønstring. Team Paka´s Java var med i klassen og blev SG 9. Efter omstændighederne må vi være godt tilfredse med placeringen, for omstændighederne var, at Java var FULDSTÆNDIG AFPELSET! Java har ellers været stillet 2 gange i Danmark, den ene gang på LD-skuet i Roskilde, hvor hun gik på fløjen det meste af tiden, men desværre mistede pladsen mod slutningen. To gange har hun været stillet i Tyskland, men allerede da var pelsen kraftigt på retur. Java har desuden skiftet holder, så hun har også lige skullet omstille sig til Christina og de nye omgivelser. Men det har både Java og Christina nu klaret flot!
Java nåede lige præcis at få sit HD/ED- resultat inden HAS: HD: fast normal, ED: normal.
Christina arbejder flittigt med Java, som også var godt stimuleret og forarbejdet af sin tidligere holder, Karina. Vi må håbe, at vi er heldigere med Java´s pels til næste år, hvor hun efter planerne stilles i brugs-klassen. En herlig tæve er hun, så vi glæder os til at stille hende, når hun er i pels. Godt arbejde Christina! Og godt gået af Erik Christiansen, der løb Java på HAS.

                     Team Paka´s Java

 

I ældste hvalpeklasse (9-12 mdr.)

Deltog de to kuldbrødre Kappa og Keegan. Kappa vandt klassen og har været én af de få udstillede hanner i denne aldersgruppe i år. 4 gange i Danmark og to gange i Tyskland har han været stillet i år. Han var heldigvis den eneste hund, jeg selv havde med hjemme fra ”stalden,” og kun i kraft af stor hjælp fra AK og Christina med pasning, strigling og klargøring hele lørdagen, kunne det lade sig gøre at stille ham. Tusind tak for hjælpen piger! Og tusind tak til AK for at gå Kappa så fint! 

 Kappa skal stilles på Siegerschau. Det har jeg lovet faderens ejer, der selvfølgelig er interesseret i at kunne stille en afkomsgruppe. Kappa fylder 12 måneder to dage før Siegerschau, så det kunne godt have været mere optimalt.

                     Team Paka´s Kappa

Broderen Keegan, blev nr. 3 i klassen. Lene og Søren Østergaard (Kennel Hamsel) ejer Keegan, og har lavet et stort stykke arbejde for at få Keegan disciplineret nok til at kunne udstilles. Flot resultat, Lene og Søren! Og igen godt gået af Erik Christiansen!

                     Team Paka´s Keegan

 

6-9 måneder tæver

er en svær klasse, når man er knap 7 måneder gammel. Larissa og Lara deltog her og blev henholdsvis nr. 8 og nr. 16.    AK, der har Larissa, og mange, der har beundret Larissa gennem sæsonen, blev nok lidt skuffede over resultatet. Men hun har tiden for sig! Hun er en virkelig lovende tævehvalp, og hvis hun fortsat udvikler sig positivt, skal hun nok blive positivt bemærket.

Lara tilhører nogle af Schæferhundeklubbens mangeårige medlemmer, Åse og Hans Krohmann. Åse og Hans stod selv for det hele, og Hans gik såmænd selv med Lara – en rigtig harmonisk bygget tæve med lidt lys pigmentering. Men bygning og bevægelse har hun, og jeg synes, at Hans gjorde et godt stykke arbejde i ringen. 

    Larissa & AK

 

Det var i alt 10 hunde fra kennel Team Paka´s, der deltog i årets Hovedavlsskue. Tusind tak til alle, der på den ene eller anden måde har hjulpet med hundene!!!