mine hunde

 

Her finder du en oversigt over de hunde, som jeg enten har boende, eller som jeg har mulighed for at bruge i mit avlsarbejde. Klikker du på linket under billedet, kan du se og læse lidt mere specifikt om den enkelte hund.
Jeg arbejder udelukkende med avlskårede dyr. Hundene kan enten være kåret i Danmark (efter de Tyske regler) eller i Tyskland. Vigtigheden af avlskåringen og det faktum, at hundene er opdrættet efter Schæferhundeklubben for Danmarks anbefalinger, kan ikke understreges nok!  Det er den eneste garanti, du som hvalpekøber har for, at forældredyrenes sundhed, brugsegenskaber og eksteriør er i orden!
En stamtavle fra f.eks. Dansk Kennelklub er desværre ikke længere nok for at sikre disse helt basale ting.  Det er den ikke, fordi der efter kennelklubbens nyere regler må avles med dyr, som i værste fald har HD og/eller AD, dyr der ikke har bevist deres brugsegenskaber og dyr, der aldrig har været udstillet og i den forbindelse fået vurderet deres væsen, udseende og bevægelse.

Fælles for alle mine avlsdyr gælder at: 

Avlskårede

De er avlskårede efter tysk standard. Dvs. de og deres afkom kan bruges og udstilles i hele verden. Den tysk godkendte avlskåring er det fineste kvalitetsstempel, en schæferhund kan få.

HD&AD frie

De er alle dokumenteret fri for hofteled- og albueleds-dysplasi (HD & AD). Dette er i øvrigt også et krav for at blive avlskåret.

Sundhed i generationer

Deres forældre, bedsteforældre og oldeforældres etc.  HD & AD-status er kendt og naturligvis godkendt. Dyrenes HD-index indgår iøvrigt altid som et vigtigt parameter i mit valg af avlspartnere.

Forbedrende avl

De er alle avlet efter princippet om “forbedrende avl”. Dette handler om at se, hvilke detaljer der skal forbedres på tæven og søge den bedste partner til opnåelse af dette! Dette gælder naturligvis både sundhed, brugsegenskaber, eksteriør og almindeligt “sind”.

De bedste fædre

Deres fædre er ofte blandt de bedste i verden.  Jeg kører gerne – og ofte meget langt! – til de absolut bedste hanner. Det er hele tiden ønsket om at forbedre og højne kvaliteten. Det er dét, jeg synes, der er sjovt ved min hobby, og dét, der ligger til grund for al min avl og dermed mine avlsdyr.

Brugsegenskaber

Jeg prioriterer dyrenes brugsegenskaber højt. Derfor sørger jeg for, så vidt det er muligt, med egne øjne og ører at have set og oplevet fædrenes brugsarbejde. Det er min bitre erfaring at “mund til mund” metoden i dette tilfælde desværre ikke altid er god nok..

Avlstæver

Team Paka's Alexa

Team Paka's Alexa

Team Paka's billie-jean

Team Paka's billie-jean

Team Paka's Jolina

Team Paka's Jolina

Team Paka's Georgia

Team Paka's Georgia

Team Paka's Nastasja

Team Paka's Nastasja

Team Paka's Whitney

Team Paka's Whitney

Team Paka's zabel

Team Paka's zabel

unge tæver

Team Paka's Jaffa

Team Paka's Jaffa

Tidligere Avlstæver

Team Paka's Dahlia

Team Paka's Dahlia

Team Paka's Dinah

Team Paka's Dinah

Team Paka's Giovana

Team Paka's Giovana

Team Paka's Java

Team Paka's Java

Team Paka's Tiana

Team Paka's Tiana

Team Paka's Xanthia

Team Paka's Xanthia

Team Paka's Zofia

Team Paka's Zofia

Team Paka's Ornella

Team Paka's Ornella